Tutorials & handleidingen

Aanvragen Google Maps API

Om een Google maps kaartje op je website te laten zien heb je een Google API nodig. Deze kun je aanvragen via deze link:

https://console.cloud.google.com/apis/

Hier log je in met je Google account.

Maak een nieuw project aan.

00 Google api project

Geef het project een naam en klik op de button Create

01 google api nieuw project

Activeer en mange je API's

In het dashboard van je project klik je op de link 'Enable and manage APIs)

02 google api manage api

02b google api activeer api

Sommige API's worden automatisch geactiveerd. Je kan ze deactiveren wanneer je ze niet meer gebruikt. Om de kaart op je website te lanten zien moet de API voor het gebruik van Google Maps geactiveerd zijn.

Activeer in ieder geval deze basis API's:

• Google Maps JavaScript API - om de kaart te tonen
  • Google Maps Geocoding API - om de coordinaten in te stellen op adres
  • Google Maps Directions API - om de route te kunnen maken

02e google api activeer verschillende api

Voorbeeld: Begin met Google Maps Javascript API:

02c google api activeer specifike api

Klik op de API en activeer (enable) hem:

02d google api activeer js api

Activeer alle API's die je nodig hebt.

Credentials creëren

Nieuwe API key (Dashboard - ga naar APIs overview - in het linker menu wordt Credentials weer gegeven - klik op dit menu-item)

03 google api maak credentials

Selecteer een browser key

04 google api maak nieuwe browser key

Create browser API key

Stel een naam in en vergeet niet de toegang te beperken tot de domein waar de sleutel op gebruikt wordt.

05 google api maak browser api

Creëer de sleutel en bewaar deze.

Google™ is a trademark of Google Inc.
Google Maps™ is a trademark of Google Inc.

Over WebWerk

Walraven WebWerk is een webdesignbureau uit Duiven. We gespecialiseerd in Joomla! en richten ons voornamelijk op ZZPers en MKB.
Daarnaast werken we veel met MailChimp voor het verzenden van nieuwsbrieven.

Joomla! 3 Certified Administrator